Rozsah a typy stravování
Všímejte si u popisů
pobytových a poznávacích zájezdů do Řecka, na řecké ostrovy a Kypr jaké je uváděno stravování, abyste si vybrali
dovolenou podle svých požadavků a představ. V popisech zájezdů u popisů hotelů bývá zpravidla bývá uvedeno
- Snídaně – Kontinentální snídaně, většinou opakující se nabídka - káva nebo čaj, chléb nebo pečivo, máslo,
- Rozšířená kontinentální snídaně – kontinentální snídaně rozšířená o plátek sýra nebo salámu,
popřípadě vejce
- Polopenze – zpravidla kontinentální snídaně a servírovaná večeře
-
Polopenze formou bufetu – samoobslužný způsob s nabídkou teplé i studené kuchyně
-
All inclusive – celodenní stravování, někdy i další občerstvení včetně nápojů zahrnuto v ceně. Součástí all inclusive nebývá vždy balená voda. Čerpání all inclusive služeb probíhá v časech stanovených hotelem, nikoliv nepřetržitě. Začátek a konec čerpání služeb
all inclusive se řídí časem nastěhování do pokojů a jejich uvolnění, v souvislosti s tím může být rozsah čerpání služeb v příletový a odletový den omezen. Dochází-li v odletový den k uvolnění pokojů v poledních hodinách,
nelze vyžadovat služby all inclusive po tomto časovém limitu, ačkoliv příjezd do hotelu proběhl ve večerních hodinách příletového dne. Ve většině hotelů lze čerpání programu all inclusive i po uvolnění pokojů doplatit.
Formy all inclusive se v jednotlivých hotelech liší. Síť hotelů Grecotel nabízí balíček Premium Plus nebo Lux.Me, jiné hotely ultra all inclusive. Při čerpání služeb all inclusive v hotelích kategorie 3* je třeba počítat s tím, že rozsah stravování se svým charakterem blíží plné penzi včetně nápojů k hlavním jídlům.
Konkrétní rozsah stravování v průběhu vašeho zájezdu v Řecku, na řeckých ostrovech a Kypru se řídí pravidly, která stanoví hotel a jsou mimo vliv cestovní kanceláře.
Informace ke stravování
- Zaplacený rozsah stravování u pobytových zájezdů zahrnuje počet penzí, který odpovídá počtu noclehů, u polopenze zpravidla začíná večeří a
končí snídaní
- Cestovní kancelář nemá vliv na nabídku specialit řecké kuchyně, nemůže ovlivnit čas podávání snídaní a večeří ani případné opakování nabídky jídel podle menu při zakoupení dvou a více týdenních pobytů v Řecku
- Bufetový způsob a stravování s obsluhou jsou v Řecku obvykle cenově rovnocenné
- Z provozních důvodů může hotel změnit způsob stravování, v takovém případě nevzniká klientovi nárok na finanční náhradu
- V některých případech může být způsob stravování kombinovaný, například předkrmy jsou nabízeny formou bufetu, hlavní jídlo servírované, obvykle se to uvádí v popisu zájezdu
- Kvalita stravování, její bohatost a pestrost je samozřejmě přímo úměrná kategorii zvoleného ubytovacího objektu
- Stravování, které nevyčerpáte, nelze kompenzovat
- Není-li uvedeno jinak,nápoje nejsou zahrnuty v ceně stravování, lze si je na místě během podávání jídla přikoupit
- Za konzumaci nabídky z minibaru se hradí částky uvedené v ceníku na pokoji
Stravovací zvyklosti
- Stravovací zvyklosti v Řecku, na řeckých ostrovech a Kypru se od českých liší - v hotelech nižších kategorií jsou velmi jednoduché kontinentální snídaně a večeře nejdříve po šesté hodině
- Pokud vyžadujete a očekáváte na své dovolené v Řecku stravování v bohatším rozsahu, doporučujeme vybrat si z nabídky ubytovacích objektů, kde je zesílené stravování výslovně uvedeno
anebo volit typ stravování all inclusive.
- V některých hotelech lze po předchozí domluvě zajistit dietní stravu, např. síť Grecotel nabízí zajištění bezlepkové stravy – požadavek uveďte nejlépe ihned při rezervaci zájezdu, jinak lze na místě dohodnout s hotelovým F&B
- Místní víno je zpravidla cenově výhodnější než pivo, řeckou specialitou je víno s vůní pryskyřice – retsina a aperitiv s anýzovou příchutí – ouzo